Zonnepanelen

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Zonnepanelen

Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor de aanschaf van zonnepanelen; ze zijn betaalbaar én klimaatvriendelijk. Door de toenemende vraag zijn ze de afgelopen jaren daarnaast zo'n 25% goedkoper geworden. In de zomerperiode, als de zon veel schijnt, werken ze maximaal, maar ook in de herfst en winter wekken ze ondanks meer bewolking nog steeds stroom op.

Enkele redenen om over te gaan op de aanschaf van zonnepanelen:

Lagere energierekening

Met zonnepanelen wekt u (een deel van) de stroom die u verbruikt zelf op. Het kopen van zonnepanelen vraagt uiteraard een investering, maar deze investering verdient u snel terug. Hoeveel u exact bespaart hangt af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid panelen op uw dak, de ligging van uw dak en uw energieverbruik. De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is circa 25 jaar, een garantie voor nog vele jaren gratis zonne-energie!

Omdat u met zonnepanelen minder stroom afneemt, hebben prijsstijgingen veel minder invloed op uw energierekening. Daarnaast krijgt u mogelijk een beter energielabel waardoor de waarde van uw woning ook nog eens stijgt.

Klimaatvriendelijk

Zon en wind zijn eeuwige energiebronnen die altijd voorradig zijn, door gebruik te maken van zonnepanelen maakt u gebruik van een groene energiebron en produceert u dus duurzame energie. De zonnepanelen zetten het licht van de zon om naar elektriciteit. Een zonnepaneel bestaat namelijk uit zonnecellen, die weer bestaan uit twee laagjes silicium. Als de zon op deze zonnecellen schijnt, ontstaat er tussen deze lagen elektriciteit. Om deze elektriciteit in uw huis te kunnen gebruiken heeft u een omvormer nodig. Deze brengt de stroom naar de meterkast en zet het om in wisselstroom. Via de omvormer komt de elektriciteit in de meterkast en is het in uw huis te gebruiken. 

Salderingsregeling

Zonnestroom die u zelf niet verbruikt, wordt teruggeleverd aan uw elektriciteitsnet. Door de zogenoemde salderingsregeling krijgt u daar net zoveel voor als u zelf betaalt voor de stroom die u afneemt. U mag die stroom dus wegstrepen (salderen) tegen de stroom die u afneemt van het energiebedrijf. Deze salderingsregeling blijft voorlopig nog bestaan maar zal in de toekomst worden gewijzigd. De regering wil per 1 januari 2025 beginnen met de afbouw van de regeling. 

Share our website